Науково-дослідна діяльність кафедри спрямована на розроблення методологічних підходів, алгоритмічних та програмних засобів для інтелектуальної підтримки рішень у системах управління харчовими підприємствами. Наукові розробки реалізовані в програмному забезпеченні системи оперативного управління на підприємствах виробничого об’єднання «Київхліб». У плані виконання робіт з ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції розроблено комплекс програм для комп’ютерної системи управління виробництвом та поставки в зону забруднення харчових продуктів лікувально-профілактичного призначення.

Науково-дослідні роботи кафедри:

  • «Математичні методи аналізу комп’ютеризованих систем» № ДР 0117U003477, 2017–2020 рр. Успішно виконана та закрита. Звіт 
  • «Дослідження та використання сучасних інформаційних технологій для виконання функцій та завдань виробничого і організаційного управління підприємств харчової галузі», № ДР 0120U105386, 2020–2025 рр.

Основні теми індивідуальних НДР:

  1. Інформаційна підтримка інженерних рішень по виробничих процесах сушіння та очищення харчових продуктів.
  2. Інформаційні технології прийняття рішень на основі модифікованих евристичних і еволюційних методів та алгоритмів (Грибков С.В.)
  3.  Методи та засоби прийняття рішень в системах управління з використанням нових інформаційних технологій (Сєдих О.Л.)
  4. Інформаційна підтримка прийняття управлінських та інженерних рішень в технологічних процесах сушіння харчових продуктів (Овчарук В.О.)
  5. Інформаційна підтримка прийняття інженерних рішень в технологічних процесах очистки харчових продуктів (Ющук І.В.)
  6. Інформаційні технології моделювання рецептур харчових продуктів та технологій їх виробництва (Бреус Н.М.)